Indisk militærfly med 29 om bord forsvundet over bugt

Skrevet af admin

22/07/2016

Dagens topnyheder

Et transportfly fra det indiske luftvåben med 29 mennesker om bord er forsvundet på vej til Port Blair, hovedstaden i den indiske øgruppe Andamanerne og Nicobarerne.

Det oplyser en talsmand fra luftvåbnet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- En eftersøgningsoperation er i gang. Flyet var i luften klokken 8.30 (lokal tid, red.) og skulle efter planen lande i Port Blair klokken 11.30, siger talsmand Anupam Banerjee.

Kontroltårnet havde den sidste kontakt med flyet, 15 minutter efter det var lettet fra byen Chennai med militærpersonale og seks besætningsmedlemmer.

Flyet af typen Antonov-32 menes at være forsvundet over Den Bengalske Bugt, der ligger i den nordøstlige del af Det Indiske Ocean.

Flåden, luftvåbnet og kystvagten er sat ind i eftersøgningen omkring Andamanerne og Nicobarerne, der ligger omkring 1200 kilometer ud for fastlandet i Den Bengalske Bugt.

En talsmand for den indiske flåde fortæller til nyhedsbureauet dpa, at fem rekognosceringsfly og et tilsvarende antal skibe leder efter det forsvundne militærfly.

- Flåden har iværksat en storstilet eftersøgnings- og redningsaktion. Vi håber på det bedste, siger han.

Et transportfly af typen Antonov-32 kan flyve i tre-fire timer uden optankning.

Det indiske luftvåben har omkring 100 af de russiskproducerede Antonov-32-fly.

I en af de værste ulykker, der involverer netop den type fly, døde 20 mennesker, da flyet styrtede ned nær en lufthavn i New Delhi i 1999. Tre civile brændte ihjel.

I 2013 blev alle 20 personer om bord på en militærhelikopter dræbt, da helikopteren styrtede ned i det nordlige Indien.

Det indiske luftvåben er gradvist begyndt at skille sig af med nogle af sine ældre fly, hvoraf nogle kan dateres tilbage til 1960'erne.

/ritzau/