Indisk politi: Sexforbryder er indblandet i drabssager

En af de to mænd, som politiet har anholdt for gruppevoldtægten mod en dansk kvinde i New Delhi, er involveret i to forskellige drabssager.

Det fortæller Alok Kumar, vicepolitichef i New Delhi, til Ritzau.

- Han er sigtet i to sager om drab. Det er to forskellige sager, og de er stadig i gang, fortæller vicepolitichefen på en mobiltelefon fra Indien.

Det drejer sig om en 25-årig mand, som beskrives som "lederen" af den gruppe, der menes at have begået voldtægten mod den danske turist tirsdag.

Politiet har også anholdt en 22-årig mand i sagen.

Seks mistænkte er stadig på fri fod, fortæller Alok Kumar, og voldtægtsgruppen menes primært at bestå af hjemløse, lyder det.

- Vi har anholdt to personer, og vi tror, at der var i alt otte mennesker involveret i forbrydelsen. Vi er nu i gang med at finde resten.

- Baseret på den efterforskning, som vi har gennemført, så har vi været i stand til at identificere hele gruppen. Vi har anholdt to, men håber at fange de resterende snart, tilføjer vicepolitichefen.

Han beskriver den 51-årige danske kvinde som "mentalt traumatiseret" efter gruppevoldtægten, der fandt sted tirsdag eftermiddag og stod på flere i timer.

- Hun fortalte, at hun var på vej tilbage fra nationalmuseet til sit hotel. På vej hjem kom hun ned ad en vej, der hedder State Entry Road, hvor hun kom til en blindgyde. Her mødte hun en af de mistænkte, og hun spurgte om vej.

- Han ledte hende ind i et lidt øde område, hvor de andre sad. Og så trak de hende ind, truede med en kniv og udsatte hende for det seksuelle overfald. De tog også nogle af hendes ejendele.

- Efter at de her mennesker gennemførte forbrydelsen, kom kvinden tilbage til hotellet, hvor hun fortalte om hændelsen til hotelejeren, der straks tog kontakt til os. Derefter startede efterforskningen, fortæller Alok Kumar.

Vicepolitichefen i New Delhi siger, at man er i kontakt med den danske ambassade, og det indiske politi vil få en kopi af den lægelige undersøgelse af kvinden tilsendt fra Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip