Indisk teenager blev brændt efter gruppevoldtægter

Skrevet af admin

02/01/2014

Mest læste i dag

En indisk teenager blev ad to omgange gruppevoldtaget og er siden død efter at være blevet stukket i brand af folk, der mistænkes for at stå gerningsmændene nær.

Det oplyser myndighederne i den østlige by Kolkata, hvor sagen har udløst protester og demonstrationer.

Den 16-årige pige blev overfaldet første gang den 26. oktober og derefter igen dagen efter af en gruppe på seks mænd nær hendes families hjem i byen Madhyagram, der ligger 25 kilometer nord for Kolkata.

Den anden gruppevoldtægt skete, da hun var på vej hjem fra politistationen, hvor hun havde meldt det første overfald.

Pigen blev stukket i brand den 23. december, og hun døde af sine kvæstelser på et hospital nytårsaften, siger politiet.

- Da pigen var døende, sagde hun til læger og sygeplejersker, at to personer satte ild til hende, da hun var alene hjemme den 23. december. De to personer er tæt på de anklagede i voldtægtssagen, siger politiets talsmand, Nimbala Uttamrao.

Politiet foretog de første anholdelser i sagen onsdag - to måneder efter den første gruppevoldtægt.

- De anklagede forsøgte at dræbe min datter ved at sætte ild til hende for at dække over deres forbrydelser, siger faren til pigen, der er taxichauffør fra den fattige delstat Bihar.

Flere hundrede aktivister har deltaget i protestaktioner, efter at sagen er blevet kendt.

Det indiske parlament har sidste år skærpet straframmen for voldtægtsforbrydelser. Men ofrene bliver fortsat udsat for trusler og chikane fra deres overfaldsmænd, og politiet fraråder dem ofte at melde overfald.

12 mænd, inklusiv en mindreårig, blev i december anholdt i forbindelse med en dobbelt gruppevoldtægtssag mod en ung kvinde i det sydlige Indien.

Hændelsen fandt sted få dage efter, at Indien markerede etårsdagen for massevoldtægten og drabet på en 23-årig kvinde i en bus i New Delhi.

Forbrydelsen udløste demonstrationer og vakte international harme, hvilket fik regeringen til skærpe straffene for voldtægt.

/ritzau/AFP