Indisk telefon sælges både med Android og Windows

Det kan være svært at vælge den rigtige telefon, og det er ikke blevet lettere af, at der over de sidste par år er kommet et utal af nye systemer på markedet. Nu har den indiske mobileproducent Karbonn Mobiles måske gjort valget lidt lettere ved at lancere en telefon, der både kører Windows Phone og Android. Det skriver Times of India.

Blækket på kontrakten med Microsoft er dårligt blevet tørt inden den nye telefon er blevet præsenteret: en telefon der bliver leveret med både Windows Phone og Android styresystemerne installeret og altså - må man formode - mulighed for at køre apps bygget til begge systemer.

Det har længe været muligt at have flere styresystemer installeret på sin computer imodsætning til mobiltelefoner, derindtil videre kun er blevet solgt med et enkelt system installeret. Samtidigt har man også været låst fast til det system, som kom med telefonen, da man købte den.

Indtil videre er det sparsomt med information om den nye telefon. Vi ved, at den kommer til salg i juni og foreløbigt kun bliver solgt på det indiske marked. Derudover er den rettet mod det folk der arbejder i kontorer og 'tech-interesserede'. Pris og øvrige features er der ikke nogen information om endnu.

Om telefonen kommer til Danmark er ikke til at sige. Den er produceret til det indiske marked og det er ikke altid at features der er populære der, kommer til Vesten: mange af de telefoner, der bliver solgt i Asien, har for eksempel plads til 2 simkort, noget der ikke rigtigt er slået igennem her.

At vi kommer til at se andre telefoner med to styresystemere er der nok til gengæld ikke nogen tvivl om: Canonical, der ellers er mest kendte for det populære linux-styresystem Ubuntu, har allerede planer om at sende en telefon med både Android og deres eget mobilstyresystem Ubuntu Mobile på gaden. Mozilla, der er mest kendte for Firefox-browser, forsøger desuden også at få Firefox OS til at slå igennem.

Markedet er i øjeblikket domineret af Apples iOS og Googles Android, og måske er det netop ved at slå sig sammen, at mange af disse nichestyresystemer kan slå igennem. Uanset hvad bliver det i hvert fald spændende at se, hvad der bliver fundet på!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip