Indlagt med livsfarlig anoreksi: Fra 38 kilo til fitnessguru

For blot 15 måneder siden vejede svenske Antonia Eriksson foruroligende 38 kilo. Hun blev hasteindlagt med svær anoreksi, og fra hospitalssengen tog hun en livsændrende beslutning: Hun ville bekæmpe sin sygdom, blive sund - og dele forløbet med hele verden.

- Min anoreksi startede i begyndelsen af 2012, men det løb ikke løbsk før den sommer, og i september 2012 blev jeg indlagt på hospitalet, hvor jeg måtte blive i to måneder. Mit hjerte og mine organer var ved at give op, mine knogler var svage og mine reflekser virkede ikke mere, fortæller Antonia Eriksson til dailydot.com.

Læs også: Se de uhyggelige billeder: Anoreksi-piger inspirerer hinanden på sociale medier

Hun startede den anonyme Instagram-konto @figtinganorexia, der siden er blevet til @eatmoveimprove. Her dokumenterede hun sin udvikling, og antallet af følgere steg stødt. Antonia Eriksson bliver i dag fulgt af over 18.500 Instagram-brugere, der er vidner til sand fitnessguru, der poster billeder af sin nu sunde krop og sunde måltider, som hun tidligere nægtede sig selv at indtage.

Flere spørger til hendes vægt, og hvor mange kalorier hun indtager, men det ønsker hun ikke at dele, da det var et usundt fokus på netop disse tal, der fik hende til at miste grebet i første omgang.

Læs også: Modelbureau jagtede unge piger med anoreksi

Antonia Eriksson er meget opmærksom på, hvilke billeder hun deler, da hun ikke vil være en dårlig indflydelse for piger, der måske selv kæmper med deres kropsopfattelse.

- Det handler ikke om, hvordan jeg ser ud, det handler om, hvor meget energi jeg har, eller hvor meget jeg kan løfte i fitnesscentret, siger hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se flere billeder af Antonia Erikssons imponerende udvikling her.

Dagens Gossip