Indonesien: Styrtet fly i Papua er fuldstændig smadret

Der er ingen overlevende, efter at et fly i weekenden styrtede ned med 54 mennesker om bord i det østlige Papua.

Sådan lyder meldingen fra Bambang Soelistyo, leder af Indonesiens nationale eftersøgnings- og redningstjeneste, da redningshold tirsdag er nået frem til flyvraget.

- Flyet er fuldstændig ødelagt, siger han til nyhedsbureauet dpa.

Om bord på flyet var 54 personer, og redningsarbejdere har ledt i området efter personer, der på mirakuløs vis skulle have overlevet tragedien.

Men tirsdag morgen meddeler myndighederne, at alle 54 er blevet fundet dræbt.

- Alt var revet i stykker, og en del af flyet er udbrændt. Vi kunne se mærker efter branden på nogle vragdele, siger Bambang Soelistyo til AFP.

Det er lykkedes den udsendte delegation at finde flyets sorte bokse, meddeler en talsmand for Indonesiens transportministerium til Reuters.

Håbet er, at fundet af den sorte boks kan hjælpe efterforskerne i at finde ud af, hvad der gik galt søndag.

Tidligere har den nationale eftersøgnings- og redningstjeneste oplyst, at flyet formentlig ramte en bjergtinde, før det styrtede ned i en kløft.

Flyet fra luftfartsselskabet Trigana Air forsvandt på sin rute mellem Jayapura, som er hovedstaden på Papua, og Oksibil, der ligger i den centrale del af det østlige Papua.

Det østlige Papua er en del af Indonesien.

44 voksne passagerer, fem børn og spædbørn samt fem besætningsmedlemmer var om bord.

Det styrtede fly var et propelfly af typen ATR 42-300.

Flyvetiden var beregnet til 55 minutter, men ti minutter før den forventede landing forsvandt flyet fra radaren.

Trigana Air har stået på EU's sorte liste over forbudte flyselskaber siden 2007. Man kan komme på listen, hvis der er bekymringer angående selskabets sikkerhedsstandarder. Hvis et selskab står på listen, må det ikke flyve ind i EU's luftrum.

/ritzau/

Dagens Gossip