Indsamling: Naturlig barbie-dukke kan blive til virkelighed

Skrevet af Sol Stoffregen

05/03/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske Avis, Huffington Post, har startet en crowdfunding-indsamling til fordel for en naturlig barbie-dukke med kvindelige former, som står i skarp kontrast til den originale Barbie. Det oplyser Huffington Post.

Indsamlingen kommer efter, at kunstneren Nickolay Lamm sidste år designede en barbie-dukke ved navn "Lammily", der er baseret på det gennemsnitslige mål for en amerikansk 19-årig kvinde. 

Nu skriver Huffington Post, at kunstnerens version af en Barbie-dukke forhåbentlig snart kan finde vej til pigeværelserne som følge af indsamlingen, der skal gå til at producere og distribuere.

- På nuværende tidspunkt findes der ingen dukke som denne på markedet, siger Nickolay Lamm til Huffinton Post.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

"Lammily" er designet med leddelte håndled, knæ, albuer og fødder. Hun har et naturligt udseende med en let makeup og en afslappet garderobe med cowboybukser, sportstøj og kondisko.
 
- De fleste fashion-dukker på markedet er klædt ud som prinsesser eller bærer smart tøj. Jeg ville have, at "Lammily" bærer tøj, som Gap eller J. Crew kunne designe. Der er ingen grund til, at hverdagstøj ikke kan blive lavet til dukketøj, siger Lamm, som håber, at hans dukke vil appellere til både forældre og børn. 

"Lammily" er ment som et alternativ til Mattels klassiske Barbie og andre urealistiske dukker.

SE LAMMILY-DUKKEN KONTRA BARBIE HER: