Indsats mod Pusher Street: Her er politiets fangst

Skrevet af admin

05/03/2014

Dagens topnyheder

På et år har den særlige taskforce mod Pusher Street fundet næsten 1,6 ton hash, tusindvis af joint, hård narko, otte skydevåben og taget hundredvis i at køre med narko i blodet. Det skriver metroxpress.

657 bilister blev sidste år taget for at køre fra Christiania med narko i blodet, viser den første årsstatistik fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet.

Københavns Politi har haft et narkometer stående fast ude ved Christiania i hele 2013. Narkometret kan teste, om folk kører narkopåvirkede.

Af de 810 bilister, der blev testet i 2013, viste de 657 sig at have narko i blodet. 635 havde cannabis, ni kokain og seks amfetamin. Straffen for narkokørsel er næsten en halv månedsløn og tre års frakendelse af kørekortet.

- Vi gør det bevidst for at stresse narkokøberne og jage kunderne væk. Vi vil ikke have, at de handler på Pusher Street, siger Steffen Th. Steffensen, leder af Task Force Pusher Street, til metroxpress.

Taskforcen tog på Christiania sidste år 1596 kilo hash og 56.255 joints til en samlet gadepris på 82 millioner kroner. De tog også 1,5 kilo kokain og amfetamin og beslaglagde 7,3 millioner kroner i kontanter.

1942 personer blev sigtet for at have eller sælge narko.

- Pusherne på Christiania er pressede. Vi kan mærke det ved, at de kaster sten efter os, siger Steffen Th. Steffensen.

Det er spild at bruge 40 millioner kroner på en særlig indsats mod Pusher Street, mener Socialdemokraterne i København. De ønsker fri hash.

- Det har været en ren fiasko. Det eneste, det har medført, er, at narkohandlen er blevet spredt ud over København, siger Lars Aslan Rasmussen (S) til metroxpress.

/ritzau/