Indskifter sikrer Brøndby-triumf i Herning

24/11/2013

Brøndby spillede sig tættere på FC Midtjylland i tabellen, da man søndag aften vandt 1-0 på MCH Arena i Herning på et mål af den indskiftede Martin Ørnskov kort før tid.

Det bringer Brøndby på blot seks points afstand af førerholdet.

Det var ellers en meget lige og intens affære hele vejen igennem. Begge hold havde sine perioder med spillemæssigt overtag, men det var også meget taktisk og småt med de store og åbne målchancer i topopgøret.

FC Midtjylland havde et lille overtag i skudstatistikken, men Brøndby kom til gengæld meget tæt på et føringsmål efter godt en times spil, da Quincy Antipas bragede bolden på overliggeren.

Afgørelsen faldt dog først seks minutter før tid, da netop Antipas smart forlængede et indlæg, der havnede for fødderne af den indskiftede Martin Ørnskov, som flugtede bolden i nettet og på den måde gjorde sig selv til matchvinder.

Brøndby startede opgøret med et stort og massivt tryk på værterne, men det varede ikke mere end fem-ti minutter, før førerholdet fandt sig selv og fik flyttet spillet længere frem på banen, som man har for vane på eget græs.

Det blev til flere farlige situationer i og omkring felterne, men generelt var især første halvleg præget af mange dueller og spilstop – og ikke i samme grad målchancer og underholdning.

Måske fordi det i spillernes baghoveder rumsterede, at forskellen på nederlag og sejr i Herning var en afstand mellem holdene på seks eller 12 point i tabellen.

Begge mandskaber manglende flere af deres normale startere, men reserverne gjorde det fint og var med til at skabe en intens kamp, som Brøndby altså til sidst sikrede sig tre point i. /ritzau/