Indskiftet Barcelona-kroat skyder hul i hviderussisk mur

21/10/2015

Hviderussiske Bate Borisov virkede på papiret til at være en overkommelig modstander for Barcelona i Champions League, men et hårdt kæmpende hjemmehold gav god modstand fra sig.

Først i anden halvleg lykkedes det Barcelona at få slået hul på den hviderussiske mur, og Barcelona vandt med 2-0.

Det var den indskiftede kroat Ivan Rakitic, der scorede begge mål på oplæg fra den brasilianske stjerne Neymar.

Det første mål faldt tre minutter inde i anden halvleg, hvor Rakitic fra kanten af feltet hamrede bolden utageligt i nettaget.

Før pausen havde Barcelona trods fine tilbud haft svært ved at få bolden i mål eller gjort chancerne store nok mod et hjemmehold, der tydeligt var overmatchet, men kæmpede forbilledligt.

Et kvarter efter det første mål blev Ivan Rakitic spillet helt fri, og han chippede elegant bolden i mål til 2-0. Et godt aftryk fra Rakitic, der først kom på banen efter 18 minutter for at afløse en skadet Sergi Roberto på midtbanen.

Hjemmeholdet havde ikke selv noget at byde på offensivt. Først efter 77 minutter blev holdet noteret for sin første afslutning, uden den dog var i nærheden af at gå i mål.

I et roligt tempo kontrollerede Barcelona resten af kampen, og der blev ikke scoret yderligere.

Mål var der til gengæld masser af i gruppens anden kamp i Leverkusen. En helt vanvittig affære mellem Leverkusen og AS Roma sluttede 4-4.

Først havde Javier Hernandez, bedre kendt som Chicharito, scoret kampens to første mål for Leverkusen, men så scorede Roma fire gange i træk mellem det 30.- og det 73. minut. Dermed tydede alt på en udesejr, men det blev lavet om på to minutter.

For med seks minutter tilbage af kampen reducerede Kevin Kampl, og Admir Mehmedi udlignede to minutter efter.

Dermed forspildte Roma en stor mulighed for at sikre sig et godt udgangspunkt i gruppe E efter tre af seks kampe.

Tirsdagens resultater betyder nemlig, at Barcelona er i front med syv point, mens Leverkusen takket være et fint comeback er nummer to med fire point. Herefter følger Bate Borisov med tre point, mens Roma er sidst med to point.