Indtægter falder i Danske Bank i første kvartal

Det er blevet hverdag igen i Danske Bank, som efter fuld fart på indtægter fra blandt andet omlægning af boliglån i starten af sidste år nu må konstatere, at indtægterne efter de første tre måneder af 2016 er faldet.

Danske Banks indtægter faldt ni procent sammenlignet med første kvartal sidste år hovedsageligt på grund af færre gebyr- og handelsindtægter, oplyser banken i regnskabet for første kvartal 2016. Alligevel er bankens topchef tilfreds.

- Trods udfordrende finansielle markeder og negative korte renter har vi haft en tilfredsstillende start på året, hvilket viser styrken af vores forretningsmodel, siger bankens administrerende direktør, Thomas F. Borgen, i regnskabet.

Danske Bank fik et resultat efter skat på 4,9 milliarder kroner i første kvartal. Det er på niveau med samme kvartal sidste år og bedre end iagttagere havde ventet.

Analytikerne havde spået et resultat på 4367 millioner kroner ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

Indtægter i alt udgjorde 11,5 milliarder kroner mod 12,5 milliarder kroner i 1. kvartal 2015.

Til gengæld landede bankens øvrige indtægter på 1,2 milliarder - heraf skæppede salget af bankens hovedkvarter i København blandt andet godt i kassen.

Samtidig er omkostningerne styret med en stram hånd og faldt otte procent i forhold til sidste år til 5,3 milliarder kroner.

Derudover fortsætter regnskabsposten nedskrivninger på udlån med at overraske positivt.

For fjerde kvartal i træk er det en positiv post i regnskabet - i første kvartal på 100 millioner kroner.

Nettogebyrindtægterne landede på 3,4 milliarder kroner og faldt ni procent i forhold til første kvartal 2015, hvor de lave renter fik usædvanligt mange boligejere til at omlægge deres lån.

Handelsindtægterne faldt 47 procent og landede på 1,6 milliarder kroner. Indtægterne fra handler var påvirket af lav kundeaktivitet og øgede negative værdireguleringer, skriver banken i regnskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip