Indtjening banket i bund hos Velux

Det er svært at sælge vinduer, når der ikke bliver bygget huse. Det er vilkårene for vinduesproducenten Velux, som i går kom med årsregnskab.

Regnskabet viser, at Velux kæmper med både faldende omsætning, salget er faldet fra 11,5 milliarder kroner i 2011 til 10,9 milliarder sidste år. Men den helt store knast er driftsindtjeningen, der har taget et dramatisk fald fra godt en halv milliard, 504 millioner kroner i 2011 til bare 100 millioner kroner sidste år. Det skriver Børsen.

Vinduessatsning gav ingen effekt

Forklaringen er dels den langvarige byggekrise, men også at Velux store satsning på at introducere en ny generation af ovenlysvinduer endnu ikke har slået igennem ude i byggemarkederne. De tør simpelthen ikke investere i de nye modeller, før de har solgt de gamle, der ligger på lager.

»Det, der har påvirket i 2012, er i stor udstrækning vores produktomstilling. Velux har investeret i et nyt produktprogram, og det påvirker væsentligt. Dertil kommer, at byggemarkedet generelt er hårdt presset,« siger adm. direktør Jan Lundsgaard Jensen, VKR Holding, der ejer Velux, til Børsen.

Beskedne mål for 2013

Og Velux har også ret beskedne mål for 2013 om ikke at tabe markedsandele. Derudover er forventning er en omsætning og en indtjening, der ligger på niveau med 2012. Det harmonerer med spådommene hos Dansk Byggeri, der heller ikke regner med et byggeboom i år.

»Vi havde håbet, at 2012 ville være lavpunktet, men må erkende, at 2013 bliver bunden af hullet. Men virksomhederne har efterhånden over de senere år fået sig tilpasset, så overkapaciteten er reduceret og de efterhånden får mulighed for at få øget indtjening, selv om volumen er blevet mindre,« siger Per Thomas Dahl, branchedirektør i Danske Byggematerialer under Dansk Byggeri til Børsen.

Velux forventer at kunne se en positiv effekt af lanceringen af den nye linje af ovenlysvinduer i 2014.

Velux har hovedsæde i Hørsholm og har produktion i Østbirk ved Horsens og har et centrallager for hele i Europa i Kolding.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip