Industrien advarer Mette F: Skat må ikke koste arbejdsudbud

Socialdemokratiets nye formand erklærer sig overfor Berlingske lige så erhvervsvenlig som de borgerlige partier. Det bliver positivt modtaget hos Dansk Industri og Dansk Erhverv.

- Udmeldingen er positiv. Det er en erkendelse af, at vi skal tjene pengene i Danmark, inden vi kan bruge dem. Vi vil gerne have et velfærdssamfund, men det kræver, at vi har et privat erhvervsliv, som via blandt andet eksport kan generere skatteindtægter, siger Tine Roed, der er direktør hos DI, til Ritzau.

Organisationen håber, at socialdemokraternes nye venligere linje overfor erhvervslivet blandt andet vil sætte fokus på omkostningerne ved at drive virksomhed indenfor landets grænser.

- Omkring skatter og afgifter er der ikke nogen tvivl om, at vi skal have et incitament til at yde en ekstra indsats. Vi ved, at der kommer til at mange arbejdskraft, og derfor er det afgørende, at skatten ikke hindrer et arbejdsudbud, siger Tine Roed.

Hos Dansk Erhverv glæder underdirektør Geert Laier Christensen sig også over S-formandens udmeldinger. Han påpeger, at der er nok at tage fat på, når det kommer til at forbedre rammevilkårene for erhvervslivet.

- Det, der står højest på vores ønskeliste, er, at få det danske skattetryk ned. Så er det også at få gjort noget ved den store gruppe, der er på overførselsindkomster og endeligt at fortsætte kampen mod regulering, som gør det dyrt og besværligt at producere i Danmark eller at have sin virksomhed liggende her, siger underdirektøren.

- Det er et spørgsmål om, at man sikrer sig, at implementeringen af lovgivningen, der kommer fra EU, ikke bliver strengere end i andre lande, tilføjer Geert Laier Christensen.

/ritzau/

Dagens Gossip