Industrien har fået mere travlt

Der er kommet mere gang i maskinerne hos industrien. I marts voksede industriproduktionen med 0,7 pct. i forhold til måneden før. Det peger i den rigtige retning for den danske økonomi, der dog stadig vakler meget.

Det er Danmarks Statistik, der har offentliggjort de nyeste tal for den danske industriproduktion. De viser, at de danske virksomheder fik en nogenlunde pæn start på året. Fra januar til marts kravlede produktionen i vejret med to pct. i forhold til afslutningen af sidste år.

En lille positiv nyhed, men det er lidt usikkert, hvor stærkt billedet er. Danske Bank er mest optimistisk og tager opgørelsen fra Danmarks Statistik som udtryk for, at den danske økonomi er begyndt at vokse igen, og at vi undgår at komme ind i en ny recession her i starten af året.

Mens Nykredit er en smule mere negativ. Trods den pænere industriproduktion mener Nykredit stadig, at der er en reel risiko for en negativ vækst her i årets første kvartal.

For industrien er problemet, at den er meget afhængig af eksporten og derved i høj grad af, hvordan det går med økonomierne i de øvrige europæiske lande, og på den front ser det noget mere usikkert ud.

Hos Nordea vender man blikket lidt længere frem og påpeger, at de danske virksomheder nu står på et stærkere fundament, når opsvinget vender tilbage. Først og fremmest fordi de danske lønstigninger ikke er så høje som hos vores vigtigste konkurrenter.

»Sammen med udsigterne til en lavere selskabsskat og en svækket euro (og dermed en svækket dansk krone) vil det kunne give et vedvarende løft til industriproduktionen, når de internationale konjunkturer igen sender milde vinde ind over dansk økonomi,« skriver senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen i en kommentar til tallene fra Danmarks Statistik.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip