Industrien ser tegn på forståelse i lønnedgang

Sådan lyder meldingen fra Dansk Industri (DI), efter tillidsmændene tirsdag har fremlagt et forslag, der går på, at medarbejderne går 600 millioner kroner ned i løn over de kommende fire år.

»Det signalerer en vilje til at levere en løsning på de udfordringer, som virksomheden har, og en forståelse for, hvad det er for en situation, som virksomheden er i,« siger Steen Nielsen, der er underdirektør i DI.

Dansk Erhvervs arbejdsmarkedschef, Ole Steen Olsen, har også ros til overs for initiativet, som dog ikke bør være hverdag blandt i de danske virksomheder.

»Udgangspunktet må være, at virksomhederne overholder de overenskomster og aftaler, der er gældende, men er man kommet ud i en situation, hvor det drejer sig om at overleve eller at undgå massefyringer, så kan det være en løsning, man finder frem til i virksomheden,« siger Ole Steen Olsen.

Han understreger, at det giver nogle ledelsesmæssige udfordringer, hvis en virksomhed vælger en løsning, som den der er på tale i Danish Crown.

»Det er vigtigt, at ledelse og medarbejdere får talt tingene igennem, og man får en fælles forståelse for, at det her er vejen frem, hvis man skal overleve,« siger Ole Steen Olsen.

I udspillet fra Danish Crowns tillidsmænd er der et krav til ledelsen om, at slagtesvinsproduktionen øges med op til tre millioner svin over de næste fire år, og at der ikke bliver lukket svineslagterier i de fire år, hvor medarbejderne går ned i løn.

Medarbejderne skal stemme om forslaget inden udgangen af september.

Dagens Gossip