Influenza-syge svenskere kan blive sendt til Danmark

Skrevet af admin

27/02/2016

Mest læste i dag

Årets influenzaepidemi har sat det svenske sundhedssystem gevaldigt under pres.

Særligt i Sydsverige er afdelingerne, hvor de syge mennesker behandles, overbelastede, og det kan betyde, at de svenske patienter bliver sendt til Danmark, skriver sydsvenskan.se.

Udfordringerne er så store, at Region Skåne ifølge nyhedsbureauet TT melder sig parat til at fragte svenskere over Øresund, så danske sygehuse kan tage sig af behandlingen.

- Situationen på vores intensivafdelinger er bekymrende. Halland, Kronoberg og Blekinge har haft samme udfordringer, så i tirsdags tog vi kontakt til Danmark, siger Rolf Ohlander, områdechef for ambulance- og kriseberedskabet i Region Skåne.

- Torsdag sikrede vi en plads der, men jeg ved ikke, om det blev udnyttet, siger han videre til sydsvenskan-se.

Selve influenzaepidemien toppede i begyndelsen af februar, men følgesygdomme som lungebetændelse og blodforgiftning viser sig i efterdønningerne.

Januar og februar er altid højsæson for influenza, men epidemien kom tidligere i år. Samtidig er der blevet registreret en stigning i antallet af smittede med H1N1, der også bliver kaldt svineinfluenza, skriver det svenske netmedie.

Mange unge er også blevet alvorligt syge, hvilket har lagt pres på sundhedsvæsnet.

Ifølge avisen Expressen har 187 svenskere modtaget intensiv behandling på grund af influenza. 14 af dem er døde. Størstedelen af dem var ældre mennesker.

/ritzau/