Ingen beviser for mord på russisk oligark

»Det ville være forkert at diskutere dødsårsagen, inden en obduktion har fundet sted. Men på nuværende tidspunkt har vi ingen beviser, der kunne indikere, at en tredjepart er involveret i dødsfaldet,« siger politichef Kevin Brown fra Thames Valley Police.

Ifølge politiet blev Berezovskijs lig fundet af en af hans ansatte lørdag. Medarbejderen måtte bryde gennem en låst badeværelsesdør, da han ikke kunne komme i kontakt med sin arbejdsgiver, og på badeværelsesgulvet fandt han den døde milliardær.

Medarbejderen var på det tidspunkt den eneste person, der befandt sig i Boris Berezovskijs palæ i Ascot uden for London, men foreløbig mistænkes han altså ikke for at spille en rolle i Berezovskijs død.

Boris Berezovskij var en af de russiske oligarker, der tjente sig styrtende rig på privatiseringsbølgen i årene efter kommunismens fald. Han var en nær allieret af Putins forgænger på præsidentposten, Boris Jeltsin, men da denne trådte tilbage i 2000, udbrød der åben konflikt mellem Putin og Berezovskij, hvorefter sidstnævnte emigrerede til Storbritannien.

Fra sit eksil fra Boris Berezovskij ført en aktiv kampagne mod Putin og hans styre, noget der har givet ham mægtige fjender i hjemlandet. Den russiske efterretningstjeneste har angiveligt forsøgt at myrde ham ved flere lejligheder.

Efterretningstjenesten menes også at stå bag drabet på hans ven og nære allierede, Alexander Litvinenko, der i 2006 blev forgiftet med et radioaktivt stof og døde under stor mediebevågenhed i London.

Indtil videre tyder det dog ikke på, at Boris Berezovskij blev myrdet. Ifølge AFP har flere af hans venner forklaret, at han for nylig var blevet deprimeret og muligvis selvmorderisk på grund store økonomiske tab og et skænderi med sin kæreste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip