Ingen dansk hjælp: Spanien tager kneben sejr over Ungarn

26/01/2016

Der var ingen dansk hjælp at hente fra Ungarn, da holdet tirsdag aften spillede mod Spanien i mellemrunden ved EM i herrehåndbold i Polen.

Ungarerne kæmpede bravt, men led et 29-31-nederlag til de spanske favoritter. En sejr til Ungarn havde sendt Danmark i semifinalen.

I stedet ryger Spanien op på seks point lige som Danmark og Tyskland i mellemrundegruppen. Modsat de to andre hold har Danmark to kampe tilbage - den første er tirsdag aften mod Sverige.

At det blev til spansk sejr over Ungarn var forventet, men det blev væsentligt tættere, end de fleste formentlig havde antaget.

Ungarn hang godt på i lange perioder, og bortset fra 0-1 var Ungarn ikke bagud i hele første halvleg, som endte 15-15.

Det skyldes blandt andet, at Spanien havde sat stjernemålmand Arpad Sterbik på bænken, og den disposition gav ikke et sædvanligt højt antal redninger.

Efter pausen var det Spanien, som tog teten og bragte sig foran med et par mål. Med seks minutter tilbage så spanierne ud til at have afgjort kampen med en 29-25-føring, men en udvisning og tre ungarske scoringer gav fornyet spænding.

Med 45 sekunder tilbage reducerede Tibor Gazdag til 29-30, men et passivt ungarsk forsvar lod Spanien køre den resterende tid af klokken, før et straffekast blev fremtvunget med to sekunder tilbage.