Ingen danskere ombord: Luftballonen eksploderende i 300 meters højde

En varmluftsballon med en gruppe udenlandske turister om bord er forulykket i den egyptiske ferieby Luxor, oplyser det statslige tv i Egypten.

Mindst 19 personer meldes dræbt, mens to har overlevet.

- Der skete en eksplosion, og 19 passagerer døde, fortæller Ahmed Aboud, som er repræsentant for de otte bureauer, der arrangerer ballonture i området.

- En turist og ballonføreren overlevede, tilføjer han.

Myndighederne i Luxor oplyser, at der blandt dødsofrene findes ni personer fra Hongkong, fire japanere, to briter og to franskmænd.

De sidste to omkomne er endnu ikke identificeret, men ifølge det danske rejseselskab Atlantis, der har flere turister i Luxor, er ingen af deres gæster involveret.

Årsagen til ulykken var angiveligt en gaseksplosion, og flere af ofrene forsøgte at springe ud fra luftballonen, da den brød i brand.

På det tidspunkt befandt den sig imidlertid 300 meter over jorden, og ballonen styrtede derefter ned på en mark med sukkerrør vest for Luxor.

De to overlevende reddede livet ved at springe ud fra luftballonen, inden den ramte jorden.

Byens sikkerhedschef, general Mamdugh Khaled, oplyser, at det internationale hospital i Luxor har modtaget 19 svært forbrændte kroppe, rapporterer NBC News.

Den egyptiske ballonfører skulle være forbrændt på 70 procent af kroppen.

- Det er forfærdeligt, fuldstændig forfærdeligt, siger en ansat i Sky Cruise, som er det ballonfirma, der arrangerede den pågældende tur.

- Vi ved endnu ikke, præcist hvad der skete, eller hvad der gik galt, siger hun.

En ballonfærd over det egyptiske landskab på Nilens vestbred er en populær beskæftigelse blandt de mange turister, der ferierer i området.

I 2009 var et dansk ægtepar involveret i en lignende ulykke, da en varmluftsballon ramte en mobilmast og styrtede ned.

Ægteparret blev bragt på hospitalet i Luxor, men de slap uden skader.

Turistindustrien i Egypten har oplevet et kraftigt fald i antallet af besøgende i kølvandet på det folkelige oprør i 2011, der endte med at vælte præsident Hosni Mubarak.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip