Ingen debut til Højbjerg i smal Schalke-sejr

13/09/2015

Pierre-Emile Højbjerg sad på bænken hele kampen for Schalke, da danskerens nye klub slog Mainz 2-1 i Bundesligaen.

Kampen på Veltins Arena i Gelsenkirchen var kun fire minutter gammel, da Schalke-angriberen Klaas-Jan Huntelaar fik chancen fra 11-meter-pletten, da Dennis Aogo blev stoppet ulovligt i feltet.

Desværre for Schalke var sparket uskarpt, og så kunne Loris Karius i Mainz-målet hive en god redning op af ærmet. Få minutter senere måtte Karius endnu engang tage handskerne i brug, da Max Meyer havde en fornuftig afslutning efter et par fine træk.

Små ti minutter senere var det ved at gå helt galt for Mainz-forsvaret, da et indlæg fra Leon Goretzka blev afrettet af Niko Bungert, men den 22-årige Mainz-målmand, Loris Karius, reddede sin holdkammerat fra at lave selvmål, da han præsterede endnu en stor redning.

Med små ti minutter tilbage af første halvleg kunne den velspillende målmand dog ikke forhindre Joël Matip i at bringe Schalke foran, da han satte panden på Johannes Geis' hjørnespark. Netop Johannes Geis skiftede denne sommer fra Mainz til Schalke.

Spillerne fra Mainz svarede dog lynhurtigt igen, stik mod spil og chancer. Youshinori Muto lagde bolden på tværs i feltet, hvor Christian Clemens, der er udlejet til Mainz fra Schalke, sendte bolden på stolpen. I det lille felt stod Yunus Malli rigtigt placeret, da han kunne sparke returbolden i et tomt mål.

Den stilling holdt til der var spillet en time. Joël Matip spillede en bold frem mod Klaas-Jan Huntelaar, som kunne løbe direkte mod mål, da Stefan Bell mistimede sit indgreb. Denne gang svigtede den hollandske bomber ikke, da han med sin tredje sæsonscoring bragte Schalke foran 2-1.

Med sejren avancerer Schalke til femtepladsen i Bundesligaen. Holdet har syv point efter fire kampe. Mainz ligger nummer ti med seks point.

Pierre-Emile Højbjerg overværede hele kampen fra Schalkes bænk. Næste mulighed for debut for de kongeblå er på torsdag, når Schalke møder Apoel FC på udebane i Europa League. Hos Mainz var Niki Zimling end ikke i truppen til søndagens kamp.

I søndagens anden kamp i Bundesligaen var Jannik Vestergaard tilbage på sin gamle hjemmebane i Hoffenheim, da han sammen med Werder Bremen vandt 1-3.

Jannik Vestergaard fik i vanlig stil fuld spilletid for Werder Bremen, som med sejren har syv point efter fire kampe. Holdet er nummer seks i rækken.