Ingen erstatning til ofre for fejlbehandling

De er nemlig afskåret fra muligheden for at få erstatning fra patientforsikringsordningen.

Det viser en sag fra Fyn, hvor en 52-årig social- og sundhedsassistent er kommet i klemme i paragrafferne i loven om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

Efter et besøg hos en kiropraktor for fire år siden er Vinni Torp i dag uarbejdsdygtig og ramt af kronisk spændingshovedpine.

Patientforsikringen afviste hendes klage med henvisning til, at kiropraktoren i dette tilfælde ikke agerede som privatpraktiserende, fordi behandlingen skete for kommunens regning.

Afgørelsen blev indbragt for Patientskadeankenævnet, som gav Patientforsikringen medhold.

Vinni Torp har nu sagsøgt Patientskadeankenævnet.

»Hvis Patientskadeankenævnet får ret, vil det trække tæppet væk under sundhedsordningerne, fordi folk, som får behandlingen betalt via en sundhedsordning, er væsentligt ringere stillet, hvis der skulle ske en fejlbehandling, end dem, der selv betaler eller får en henvisning fra deres egen læge,« siger sundhedsjurist Kent Kristensen, Syddansk Universitet.

Vinni Torps advokat, Svend Aage Helsinghoff, mener, at der er tale om et hul i loven.

Patientklagenævnet ser flere af denne type klagesager som følge af et stigende antal sundhedsordninger, blandt andet fra folk, som arbejder på nogle af de mere end 3.000 arbejdspladser, som Falck Healthcare har forsynet med en sundhedsordning, bekræfter kontorchef Camilla Hammer.

Før sagen er afgjort ved domstolen vil sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil ikke kommentere den, men siger til Jyllands-Posten:

»Det er vigtigt hele tiden at overveje, om de regler, vi har, giver patienterne en tilstrækkelig sikkerhed.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip