Ingen kritik af Elbæk for AFUK-møder

Skrevet af admin

20/03/2013
I en beretning om sagen skriver Statsrevisorerne onsdag, at der ikke er grundlag for at fastslå, at den daværende kulturminister var inhabil i beslutningen om at afholde arrangementerne på AFUK, som han har nære personlige bånd til.Til gengæld kritiseres Kulturministeriet i forbindelse med tre af arrangementerne. Ifølge Statsrevisorerne er beløbsloftet overskredet, ligesom ministeriet burde have indhentet alternative tilbud. Ministeriet kritiseres også for manglende dialog om ministerens mulige inhabilitet.Uffe Elbæk glæder sig over Statsrevisorernes konklusion.»Det er personligt særdeles tilfredsstillende, at der er fuldstændig sammenfald mellem min egen gennemgang af sagen på samrådet og Rigsrevisionens rapport. Det betyder, at der nu er sat et punktum for sagen, og at jeg kan fokusere på mine fremtidige politiske opgaver,« udtaler han.BNB

Dagens topnyheder

I en beretning om sagen skriver Statsrevisorerne onsdag, at der ikke er grundlag for at fastslå, at den daværende kulturminister var inhabil i beslutningen om at afholde arrangementerne på AFUK, som han har nære personlige bånd til.

Til gengæld kritiseres Kulturministeriet i forbindelse med tre af arrangementerne. Ifølge Statsrevisorerne er beløbsloftet overskredet, ligesom ministeriet burde have indhentet alternative tilbud. Ministeriet kritiseres også for manglende dialog om ministerens mulige inhabilitet.

Uffe Elbæk glæder sig over Statsrevisorernes konklusion.

»Det er personligt særdeles tilfredsstillende, at der er fuldstændig sammenfald mellem min egen gennemgang af sagen på samrådet og Rigsrevisionens rapport. Det betyder, at der nu er sat et punktum for sagen, og at jeg kan fokusere på mine fremtidige politiske opgaver,« udtaler han.

BNB