Ingen mentolcigaretter i kiosken i dag

»Vi har ærligt talt svært ved at forstå, hvorfor EU nu vil forhindre nærbutikker og andre i at sælge et produkt, som ikke er mere skadeligt end almindelige cigaretter, og som udgør en vigtig del af mange nærbutikkers omsætning. Det markerer vi med »Mentoldagen«, hvor vi ikke sælger mentolcigaretter,« siger Martin Schjøth, adm. direktør i Nærbutikkernes Landsforening.

EUs tobaksdirektiv vil forbyde mentolcigaretter med den begrundelse, at de appellerer særligt til unge mennesker. Men det er Martin Schjøth uenig i:

»Det er overvejende voksne, som køber mentolcigaretter. Det eneste forbuddet opnår, er at ramme vores medlemmers omsætning og styrke det illegale salg,« uddyber Martin Schjøth.

Frygter illegalt marked og butikslukninger

Ifølge en ny undersøgelse blandt NBLs medlemsbutikker frygter et flertal af butiksejerne, at de fortsat strammere tobaksregler vil medføre et større illegalt marked for salg af cigaretter.

Mange nærbutikker er i forvejen hårdt pressede af grænsehandel og lukkeloven, og flere forbud fra EU kan i sidste ende betyde, at små butikker ude i lokalsamfundet er nødsagede til at lukke, fastslår Martin Schjøth.

Han glæder sig over, at Folketinget er på nærbutikkernes side i denne sag, men vil gerne appellere til, at der slås hårdere i bordet i Bruxelles.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip