Ingen nye skattestigninger næste år

»Det er ikke den linje, som vi synes er vejen frem,« siger de Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen (R), til avisen.

Samme holdning har Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), der mener, at der allerede er foretaget de ændringer, der er behov for.

»Vi har ingen planer om at skulle lave om på skattepolitikken efter de justeringer og reformer, der er lavet. Det er ikke nødvendigt, og vi mener, at skattepolitikken nu ligger et godt sted,« siger han til Information.

I de to første finanslove hævede regeringen skatter og afgifter med godt fem milliarder kroner. Når det nye finanslovsforslag ikke indeholder nye skattestigninger, afspejler det, at der ikke er samme behov for det, forklarer regeringsordførerne.

»Nu er vi et sted, hvor vi i højere grad - på baggrund af de reformer vi har gennemført - har skabt rum til at kunne iværksætte flere nye ting uden at hæve skatter og afgifter,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Enhedslisten erklærer sig uenig, og politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) peger på, at øgede skatter kan være med til at skabe et større råderum.

»Når du spørger mig, om Enhedslisten mener, at man kan ændre på nogen skatter for at styrke velfærden, styrke den grønne omstilling, skabe arbejdspladser, så er svaret ja,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Information.

Dagens Gossip