Ingen penge til Matas fra notering

Skrevet af BNB

13/06/2013
I nogle tilfælde bliver en del af provenuet skudt ind i virksomheden, men når den danske detailkæde Matas går på børsen, vil pengene blive fordelt mellem de tidligere aktionærer.»Selskabet modtager ikke nogen del af provenuet fra de sælgende aktionærers salg af de udbudte aktier i forbindelse med udbuddet,« fremgår det af prospektet.Matas ventes børsnoteret til en pris på mellem 4,1 og 4,9 milliarder kroner.Bliver virksomheden børsnoteret til en pris midt i det interval, kommer den tidligere majoritetsaktionær CVC til at sidde på 36,9 pct. af Matas. Den britiske kapitalfond har før noteringen to tredjedele af aktierne. De butiksejere, der indgik samarbejde med CVC, da fonden overtog hovedparten af butikkerne i 2007, kommer til at eje 16,1 procent.Derudover kommer administrerende direktør Terje List og finansdirektør Anders Skole-Sørensen til at sidde på 0,6 procent af selskabet. Aktierne i selskabet bliver udbudt i perioden 21-27. juni, og Matas-aktien bliver efter planen første gang handlet 28. juni.

Mest læste i dag

I nogle tilfælde bliver en del af provenuet skudt ind i virksomheden, men når den danske detailkæde Matas går på børsen, vil pengene blive fordelt mellem de tidligere aktionærer.

»Selskabet modtager ikke nogen del af provenuet fra de sælgende aktionærers salg af de udbudte aktier i forbindelse med udbuddet,« fremgår det af prospektet.

Matas ventes børsnoteret til en pris på mellem 4,1 og 4,9 milliarder kroner.

Bliver virksomheden børsnoteret til en pris midt i det interval, kommer den tidligere majoritetsaktionær CVC til at sidde på 36,9 pct. af Matas. Den britiske kapitalfond har før noteringen to tredjedele af aktierne. De butiksejere, der indgik samarbejde med CVC, da fonden overtog hovedparten af butikkerne i 2007, kommer til at eje 16,1 procent.

Derudover kommer administrerende direktør Terje List og finansdirektør Anders Skole-Sørensen til at sidde på 0,6 procent af selskabet. Aktierne i selskabet bliver udbudt i perioden 21-27. juni, og Matas-aktien bliver efter planen første gang handlet 28. juni.