Ingen politibetjente bliver flyttet mod deres vilje

Skrevet af admin

08/07/2016

Dagens topnyheder

På grund af større udfordringer for politiet med blandt andet terrorsikring og grænsekontrol varslede Rigspolitiet tidligere på året, at det kunne blive nødvendigt at tvangsflytte betjente fra én politikreds til en anden.

Men nu får betjentene alligevel lov til at blive. Det skyldes ifølge DR Nordjylland, at der er nok, som har meldt sig frivilligt til at flytte til en ny politikreds.

- Der er ingen, som bliver flyttet mod deres vilje, og det er en rigtig god ting, siger Elsemette Cassøe, der er politidirektør i Nordjyllands Politi, til DR Nordjylland.

Det skabte i vinter bekymring og utilfredshed blandt betjentene, at de kunne se frem til at blive flyttet mod deres vilje.

Især Københavns Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi manglede betjente, og det fik Rigspolitiet til at lokke med en bonus på mellem 30.000 og 60.000 kroner til de betjente, der ville flytte til de to kredse.

- Den primære grund, til at vi har valgt denne tilgang, er for at undgå tvang.

- Vi vil ikke tvinge nogen til at flytte. Så hvis problemet med for få betjente kan klares ved hjælp af en økonomisk bonus, så vil det helt klart være at foretrække, sagde Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i maj til Ritzau.

Og det har tilsyneladende virket, for nu lyder meldingen ifølge DR Nordjylland, at ingen bliver forflyttet med tvang i 2016 og 2017.

- Det bliver forhåbentlig aldrig aktuelt med tvangsflytninger, men nu er det i hvert fald sikkert i en lang periode, siger Claus Oxfeldt til DR Nordjylland.

/ritzau/