Ingen tror, at drengen vil overleve fødslen – han klarer den, men kig nu på hans hår

Skrevet af Morten Larsen

17/06/2016

Dagens topnyheder

Hverken læger og sygeplejersker troede på, at Dustin og Sierra Yoder ville se deres søn bevæge sig.

Ja, selv de kommende forældre var overbeviste om, at deres søn ikke ville overleve fødslen på børnehospitalet i storbyen Boston i den amerikanske delstat Massachusetts.

Årsagen til den manglende tro på drengens overlevelseschancer skal findes i en alvorlige og medfødt form for hjernebrok, der skyldes en fejl i den tidlige fosterudvikling.

Det er ukendt, hvad der årsag til den sjældne sygdom ved navn meningocele, og da lille Bently blev født, havde lægerne ingen forventninger om, at han ville overleve mere end et par timer, fordi hjernen vil vokse i sådan en grad, at den ikke ville forblive i kraniet.

Men timerne blev til dage, og dagene blev til måneder – og på mirakuløs vis overlevede den lille dreng.

Læs også: Sygeplejerske får forældremyndighed over barnebarn - så gør kollega noget vildt bag hendes ryg

Familielykken var dog langt fra gjort, da en kompliceret operation var nødvendig, hvis Dustin og Sierra Yoder ville gøre sig forhåbninger om at beholde deres søn.

I en alder af blot syv måneder var dagen kommet, hvor Bentley blev lagt på operationsbordet på Boston Children’s Hospital, hvor lægen John Meara stod over for en kæmpe udfordring.

Men med hjælp fra en 3D-printer og de dygtigste lægehænder endte den fem timer lange operation med det bedste udfald for forældrene og ikke mindst deres barn.

Ti dage senere var Bentley kommet sig i sådan en grad, at han kunne komme med sine forældre hjem.

Selvom drengens lyse lokker sidder på et kønt ansigt, der afviger fra den gængse hovedform, så er forældrene pavestolte af drengen og den stor kampånd, der har været med til at sikre ham livet.

- Han er mere modig end jeg er, siger Dustin Yoder i et rørende tv-indslag med STAT News.

Se indslaget her: 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: