Ingen vil være chef i Fakta

Det tager tilsyneladende meget mere end fem minutter at finde en ny direktør til discountkæden Fakta.

I mere end et år har kæden været på udkig efter en ny administrerende direktør, men adskillige kandidater har afvist bejleriet fra discountkæden. Det erfarer Berlingske fra kilder med kendskab til Coops direktørjagt.

- Det er rigtigt, at der er et par stykker, som vi har været i meget direkte dialog med om jobbet. Det har været vores indtryk, at det var folk, som har vænnet sig til at være administrerende direktør og skulle referere til en bestyrelse og ikke ville indgå i en koncernledelse, som man skal som direktør i Fakta, siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til avisen.

Siden juli 2012 har et headhunterfirma været på sagen. De har kontaktet en række kandidater, men altså indtil videre uden held.

- Det er en nødsituation, de befinder sig i. Hvorfor de endnu ikke har fundet en ny direktør, kan jeg ikke svare på, men det er en usædvanlig situation, siger detailhandelsekspert, Bruno Christensen.

Men jo længere tiden tikker, jo dyrere bliver det for Fakta, forklarer headhunter og partner i Odgers Berndtson, Troels Gjerrild:

- Vi har lavet en undersøgelse blandt de 100 største virksomheder i Danmark, der viser, at det koster et sted mellem tre og fem millioner kroner om måneden, hvis ikke man har en beslutningskompetent direktør. Da Fakta er en del af Coop, er det naturligvis ikke så slemt for dem som for andre virksomheder, siger han, men fastslår, at et år er alt for lang tid at lede efter en ny direktør.

Fakta har cirka 7.500 ansatte og en omsætning på knap 10 milliarder kroner.

Kilde: Berlingske

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip