Ingen Vuelta til Contador

Dermed er der faldet afgørelse i et spørgsmål, som Bjarne Riis og Alberto Contador ikke har syntes helt enige om. Således kunne flere medier omkring den 20. juli berette, at Alberto Contador ikke ville stille til start i løbet.

- Når Touren er overstået på søndag, så er det eneste, jeg tænker på, den næste Tour - altså den Tour, der kommer om et år. Derfor står jeg over Vueltaen i år. Der bliver ikke talte om et forsvar af sidste års sejr, sagde han dengang ifølge belgiske Sporza.

Men holdejer Riis havde en noget anden mine på, da han nogle dage senere gjorde status og kiggede frem efter et Tour de France, der med en samlet fjerdeplads til Contador på ingen måde gav det håbede udbytte. Her sagde Riis, da BT spurgte om Contador skulle forsvare Vuelta-sejren:

- Det ved vi ikke endnu. Det har vi ikke taget nogen beslutning om.Nu er meldingen altså, at det bliver som Contador ønskede det.

I forbindelse med weekendens Clasica San Sebastian sagde således sportsdirektør på Team Saxo-Tinkoff, Philippe Mauduit, at sæsonen fortsætter, som den oprindeligt var planlagt, hvilket vil sige, at Contador ikke stiller til start i den spanske rundtur.

- Vi har talt med Bjarne og Alberto i denne uge, og vi fortsætter som oprindeligt planlagt, sagde Mauduit til Biciciclismo.

Efter Tour de France har Alberto Contador modtaget heftig kritik for sin Tour-præstation af holdets sponsor Oleg Tinkov på Twitter. Russeren har senere meddelt, at han stopper som sponsor for holdet.

Dagens Gossip