Ingeniører beskylder Möger for stort jobtab

Trods kritik fra erhvervslivet fastholder skatteministeren Thor Möger Pedersen (SF), at udstationerede medarbejdere også skal betale skat i Danmark. Der må gælde lige vilkår for danske medarbejdere i Danmark og i udlandet, siger skatteministeren.

Men ifølge Ingeniørforeningen, IDA, vil det "uden tvivl" blive dyrt for virksomhederne og samfundet generelt, hvis man ikke genindfører skattefriheden for udstationerede.

Ifølge en undersøgelse, som foreningen har lavet blandt deres udstationerede medlemmer, skaber og opretholder en udstationeret ingeniør fire til fem job i Danmark.

Ganger man det op med alle ingeniører, der arbejder i udlandet, drejer det sig pludseligt om cirka 1200 hjemlige job, der kan forsvinde.

Og ser man på alle udstationerede danskere, er der 6000 hjemlige job på spil, siger IDAs formand Frida Frost.

- Danmarks konkurrenceevne afhænger af, at vi er en lille men åben økonomi, hvor varer og arbejdskraft kan flyde frit. Når der samtidig også er hjemlige job på spil, burde politikerne komme til fornuft, siger Frida Frost i en kommentar.

Skatteminister Thor Möger Pedersen var torsdag i samråd i Folketingets Skatteudvalg, men han afviste at ændre regeringens kurs.

- Jeg lytter selvfølgelig til kritikken, men omvendt så prioriterer vi, at alle danskere får en skattelettelse frem for at nogle udstationerede slet ikke skal betale skat over hovedet, siger Thor Möger Pedersen til TV2 News.

Han kalder skatterabatten for udstationerede en "lukrativ særregel", som alene gavner de danskere, der har et job med mulighed for udstationering i udlandet.

Thor Möger Pedersen påpeger samtidig, at de udstationerede og deres familier fortsat har mulighed for at benytte velfærdstilbud i Danmark som hospitaler og uddannelsesinstitutioner.

Men beslutningen kan få konsekvenser, lyder det fra IDA.

- De, der gerne vil til udlandet, vil i højere grad end hidtil tage lokale ansættelser og varig bopæl der for at undgå dansk skat oven i de mange privatfinansierede udgifter i det pågældende land, siger Frida Frost og fortsætter:

- Dermed mister de tilknytning til Danmark og gør det mindre sandsynligt, at de senere vender tilbage med ny viden, der kan styrke dansk erhvervsliv.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip