Ingeniører kalder roadpricing nødvendig for vækst

Politikerne kan lige så godt se det i øjnene: Danmark skal se at komme i gang med at indføre roadpricing.

Sådan lyder budskabet fra Ingeniørforeningen efter, at Produktivitetskommissionen onsdag anbefaler at indføre roadpricing, hvor bilister betaler for den strækning, de kører.

- Set med produktivitetsbriller bliver det nu også anbefalet, at Danmark indfører roadpricing, siger Ingeniørforeningens formand, Frida frost.

- For mindre end et halvt år siden påpegede Trængselskommissionen det samme, og hvis alt det arbejde ikke bliver taget til efterretning på Christiansborg, er det spild af tid, og det bliver dyrt for Danmark, siger hun.

- Alene sidste år blev der spildt over 20 millioner timer i trafikken, og alt peger på, at det tal kun vil stige, hvis ikke vi indfører roadpricing. Det er skidt for vores mobilitet og vil i sidste ende koste dyrt for vores samfund, lyder det fra Frida Frost.

Anbefalingerne fra Produktivitetskommissionen går blandt andet på, at der sættes gang i et forsøg med at installere GPS i bilerne, så man kan have styr på, hvilke veje bilisterne benytter.

Samtidig lægges der op til at gøre det dyrere at køre på de veje, hvor der er mest trængsel.

- Hvis regeringen fortsat vil snakke vækst, produktivitet og klima, er der derfor ikke længere grund til at vente, siger Frida Frost.

- Hidtil har ministre og politikere generelt afvist at prøve roadpricing af på 1000 danske person- og lastbiler med den begrundelse, at det ikke kan lade sig gøre teknologisk. Det er direkte forkert, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip