Ingeniørforening: Teknologi til roadpricing er klar

Ingeniørforeningens formand, Frida Frost, kan »ganske enkelt ikke gennemskue«, hvorfor politikere, der tidligere har været fortalere for forsøg med netop roadpricing, ikke længere ønsker det.

»Det virker en anelse nølende, hvis politikerne vælger at se bort fra Trængselskommissionens anbefalinger om et storskalaforsøg med roadpricing. Her kan vi – for hvad et par kilometer motorvej koster – afprøve en teknologi, der vil mindske CO2-udledningen markant og reducere antallet af de milliondyre spildtimer betydeligt. På trods af opbakning indtil nu, ser det desværre ikke ud til, at det politiske mod er stort nok,« siger Frida Frost i en kommentar.

Trængselskommissionen har torsdag offentliggjort sine anbefalinger til, hvordan man kan nedbringe trængsel på de danske veje, men regeringen har allerede afvist forslaget om at gennemføre et forsøg med roadpricing, selvom De Radikale eksempelvis anbefalede sådan et forsøg tidligere på året.

Ingeniørforeningens formand forstår ikke de politiske argumenter om, at teknologien ikke er god nok.

»Det, jeg hører fra branchen, er, at vi kan igangsætte et storskalaforsøg baseret på eksisterende teknologier, så det undrer mig, at politikerne ikke tager det næste skridt,« siger Frida Frost.

Enhedslisten er tilhænger af at gennemføre et forsøg med roadpricing, ligesom flere københavnske borgmestre, herunder overborgmester Frank Jensen (S), ligeledes anbefaler at gennemføre forslaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip