Ingeniørforeningen: Udflytning kan blive et selvmål

Skrevet af admin

01/10/2015

Dagens topnyheder

Ingeniørforeningen advarer om, at regeringens "udflytningsiver" i forhold til statslige arbejdspladser kan ende som et selvmål. Og det kan ende med at gå ud over både de styrelser, som flyttes væk fra København og det lokale erhvervsliv i de byer, de flyttes til.

Det mener i hvert fald Thomas Damkjær Petersen, der er formand for de berørte tekniske og naturvidenskabelige akademikere i IDA offentlig.

Thomas Damkjær Petersen peger på, at efterspørgslen på ingeniører er så stort, at mange formentlig uden de store problemer kan finde et nyt job i eksempelvis København frem for at flytte.

- Ledigheden for ingeniører er i dag meget lav i hele landet, og derfor er de på ingen måde tvunget til at flytte med deres arbejdsplads. De kan ganske enkelt få et nyt job, der hvor de bor, siger Thomas Damkjær Petersen.

Mens det vil give problemer for deres nuværende arbejdsplads og den by, den rykker til, mener han:

- Hvis man fra politisk side bliver alt for forhippet på at udflytte styrelser ud i landet uden at sikre en smidig og gennemtænkt proces, så risikerer man, at dræne styrelserne for viden og erfaring.

- Så skal man til at genopbygge vidensmiljøer på ny, og her vil man så ligge i konkurrence med det lokale erhvervsliv om at tiltrække de rette kompetencer, siger Thomas Damkjær Petersen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har afsat 400 millioner kroner til udflytningen, som ser ud til at blive større og mere ambitiøs, end noget man hidtil har set. Men få ingeniører vil tilsyneladende flytte med:

- I en spørgeundersøgelse blandt Ingeniørforeningens medlemmer, der arbejder i statslige styrelser, svarer ni ud af ti, at de ikke vil flytte med, hvis deres arbejdsplads bliver flyttet til Fyn eller Jylland.

- Holder det stik, står regeringen med et hidtil uset "brain drain", som vil tage år at genopbygge, siger han.

/ritzau/