Ingeniørstudiet får stor andel af kvote 2 ansøgninger

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

For ottende år i træk er antallet af unge, der forsøger sig med en motiveret ansøgning i håbet om at komme ind på drømmestudiet, steget.

56.794 kvote 2 ansøgninger er der blevet sendt af sted i 2016, og det er ifølge uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) godt, så længe det også betyder, at flere også søger ind via kvote 1 - den almindelige ansøgningsform med karaktersnit.

Zoomer man ind på fordelingen af kvote 2 ansøgninger, er det det tekniske område og i særdeleshed ingeniørstudiet, der har oplevet den største procentvise stigning.

- Det er rigtig glædeligt, at ingeniøruddannelserne har fået den stigning, som tallene her er udtryk for, siger ministeren.

Hun mener, tallene viser, at de unge i stigende grad søger uddannelser, der retter sig mod efterspurgt arbejdskraft.

Samme tendens håber hun, at kvote 1 ansøgningerne vil afspejle, når de bliver offentliggjort til sommer, fordi det ifølge ministeren kan betyde, at færre unge ender i ledighed.

- Vi skal have et bedre match mellem uddannelse og job, så vi sikrer, at vi uddanner til fodfæste på arbejdsmarkedet og ikke til eventuel ledighed, siger Ulla Tørnæs.

Ud af de udvalgte uddannelser, som ministeriet fremlægger tal for, er det den korte diplomingeniøruddannelse, der er steget mest med 26 procent - i alt 1560 ansøgninger.

Også civilingeniøruddannelsen har oplevet en stor stigning med i alt 1208 ansøgninger - en stigning på 22 procent.

Når uddannelser boomer så meget, kan man frygte, at der på et tidspunkt opstår flaskehalse. Men ifølge ministeren er der ikke noget, der tyder på, at ingeniørmarkedet bliver mættet foreløbigt.

Det er da heller ikke udelukkende kun de tekniske uddannelser, som løber med alle ansøgningerne. Ud over ingeniørstudiet har især læreruddannelsen oplevet en stor stigning i antallet af kvote 2 ansøgere på i alt 17 procent - 2053 ansøgninger i alt.

I alt har to procent flere søgt ind via kvote 2 i 2016 sammenlignet med 2015.

/ritzau/