Inger Støjberg: Nyt asylcenter er koldt og kynisk

Et nyt asylcenter i den nedlagte Sjælsmark Kaserne vækker harme hos Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, skriver tv2.dk.

»Det er en magtdemonstration fra justitsministerens side. Asylcentret er blevet besluttet, uden at hverken fængselsbetjente og lokalbefolkning er blevet hørt. Det er koldt og kynisk,« siger hun.

Justitsministeriet oplyste fredag, at Sjælsmark udrejsecenter, der skal drives af Kriminalforsorgen, skal få flere afviste asylansøgere til at forlade Danmark, både frivilligt og ved tvang.

Borgmester i Hørsholm kommune, Morten Slotved (K), og formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye, kritiserer justitsminister Morten Bødskov (S) for ikke at inddrage dem i forhandlingerne.

»Det havde været naturligt, at ministeren havde taget telefon og hørt os om, hvad han havde tænkt at lancere. Hvis ministeren har et ønske og et bestemt formål, så er vi til at tale med,« siger Kim Østerbye.

Asylcentrets placering to kilometer fra Sandholm Asylcenter bekymrer også integrationsordføreren.

»Det er en markant ændring af et lokalsamfund at have både et stort asylcenter og et stort udrejsecenter liggende i nærheden af hinanden,« siger Inger Støjberg.

Hun er enig med borgmesteren om, at der bliver tale om asylsøgere, der skal væk fra Danmark, og derfor ikke mener, at de »skylder landet noget«, som hun udtrykker det.

»Jeg bakker op om, at man skal være mere effektiv til at få sendt de afviste asylsøgere ud af landet, da de ikke har ret til at være i landet, men det ændrer ikke ved, at placeringen af udrejsecentret er problematisk,« siger hun til TV2.

Dagens Gossip