Inger Støjberg sår tvivl om regeringens asyltal

Skrevet af admin

02/03/2016

Mest læste i dag

Det kan nok være, at regeringen budgetterer med, at Danmark modtager 15.000 asylansøgere i 2017. Men det forventede antal flygtninge og migranter er et slag på tasken, for det er umuligt at forudse tilstrømningens størrelse.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på et samråd i Folketingets Finansudvalg onsdag formiddag.

- Det er erfaringsmæssigt meget vanskeligt at forudse udviklingen i antallet af asylansøgere, idet der er mange faktorer, der påvirker udviklingen.

- Udviklingen de seneste år og de seneste måneder har vist, at der er store udsving i antallet af asylansøgere selv på bare kort sigt. Prognoseudarbejdelsen på området er således behæftet med betydelig usikkerhed, siger Inger Støjberg.

Integrationsministeren er indkaldt til samrådet for at gøre rede for, hvorfor regeringen forventer, at antallet af asylansøgere vil falde.

Det forventes, at 25.000 asylansøgere vil komme til landet i år, og at 15.000 vil søge asyl i Danmark næste år.

- Antallet af asylansøgere for 2017 til 2019 er på finansloven for 2016 teknisk fastsat til 15.000 årligt. Der ligger ikke egentlige prognoser til grund for skønnene i disse år, siger Inger Støjberg.

Hun understreger, at regeringens mål som bekendt er at begrænse tilstrømningen af flygtninge og migranter til Danmark.

- Man kan ikke forudse, hvordan strømmene i Europa kommer til at se ud, og hvor de mennesker, der søger mod Europa, reelt søger hen.

- Men vi kan jo være med til at påvirke det, og det kan vi blandt andet med de asylstramninger, som vi har gennemført, siger Inger Støjberg.

Ifølge Berlingske viser beregninger fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at udgifterne til integration i 2016 vil blive 6,5 milliarder kroner. I 2020 kan regningen ifølge regeringens tal ende på 10,4 milliarder kroner.

/ritzau/