Inger Støjberg saver DF's EU-kampagne midt over

  • Når det handler om de asylstramninger, regeringen har lavet, og som den ønsker at lave flere af fremover, spiller Dansk Folkeparti en vigtig rolle.

Men når det handler om folkeafstemningen 3. december om EU-retsforbeholdet, kommer de to partier på kant med hinanden. Venstre ønsker et ja til en såkaldt tilvalgsordning, DF anbefaler et nej.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i forbindelse med Venstres landsmøde i Herning yderst kritisk over for DF.

- Jeg har ikke hørt ét eneste godt argument for et nej. De, der argumenterer for et nej, kan ikke sige, hvilke retsakter, de er imod. De kan ikke forklare, hvorfor vi skal sætte vores medlemskab af Europol på spil.

- Og de kan ikke give noget som helst bud på, hvordan et nej skulle gavne Danmark. I stedet har de tyet til en skræmmekampagne. Og når jeg siger de, så sigter jeg først og fremmest til Dansk Folkeparti, siger Støjberg i sin tale.

- Dansk Folkeparti spreder i disse uger falske påstande om, at et ja den 3. december vil betyde, at vores udlændingepolitik fremover skal styres fra Bruxelles.

- Jeg har normalt stor respekt for Dansk Folkeparti. Men jeg har ikke respekt for den kampagne, de fører frem mod folkeafstemningen. Den er falsk, den er uhæderlig, og den bidrager til at skabe mistillid til det politiske system, siger Støjberg.

Udlændingepolitikken bestemmes i København, ikke i Bruxelles, selvom det bliver et ja, gentager Støjberg.

- Sådan ønsker danskerne, at det skal være. Og det mener et flertal af partierne på Christiansborg også.

- Derfor har vi netop valgt fortsat at stå uden for de dele af EU's retlige samarbejde, der handler om fælles asyl- og udlændingepolitik. Det ved Dansk Folkeparti. Og derfor turnerer Dansk Folkeparti med falske påstande, når de siger noget andet.

- Det mener jeg, er uhæderligt. Det er uhæderligt, fordi Venstre - og de øvrige partier, der har lavet aftalen om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning - har givet hinanden en gensidig vetoret.

- Skulle der være nogen, der er en dag vil deltage i den fælles europæiske udlændingepolitik, så vil Venstre nedlægge veto, siger Støjberg.

- Og vi har sagt til danskerne, at vi vil garantere, at der vil blive afholdt en folkeafstemning, hvis det nogensinde skulle komme på tale.

- Derfor bør Dansk Folkeparti også pakke skræmmekampagnen og glidebane-argumenterne væk én gang for alle, siger Støjberg.

Hun mener ikke, det klæder dansk politik, at landets næststørste parti - DF - påstår, at man ikke kan regne med politiske aftaler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip