Integrations-succes mister støtten

På Christiansborg har partierne bag Satspuljeforliget – det vil sige alle på nær Enhedslisten – valgt ikke at fortsætte støtten til Kvinfo, som ellers havde ansøgt om 13 millioner kroner for perioden 2014-16 og knap 4,5 millioner kroner til at udvikle en online mentorordning over en treårig periode. Hvis ikke Kvinfo får midlerne på anden vis, må Mentornetværket lukke ved udgangen af 2013, fortæller direktør Elisabeth Møller Jensen.

»Vi er både chokerede og dybt rystede. I lyset af de resultater, som Mentornetværket har opnået, regnede jeg det som en selvfølge, at vi fortsat fik støtte til driften,« siger hun. Resultaterne taler for sig selv, mener hun.

30 procent af deltagerne oplever, at mentorforløbet har bidraget til, at de er kommet i arbejde, 35 procent er begyndt på en uddannelse med støtte fra deres mentor, og 77 procent er blevet bedre til at tale dansk, viser Kvinfos evalueringer fra 2012.

Det har ikke været muligt at interviewe social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), men via sit pressekontor skriver hun i en kommentar til Berlingske:

»Vi modtager hvert år rigtig mange ansøgninger om støtte fra satspuljen til indsatser over hele landet. Ansøgningerne overstiger i omfang langt det beløb, det er muligt at dele ud, og derfor er vi nødt til at lave en benhård prioritering af, hvilke projekter vi støtter og hvilke vi ikke kan støtte. Det betyder desværre, at rigtig mange gode projekter skal ud og finde anden finansiering til fortsættelse af deres aktiviteter, hvilket jeg håber lykkes for Kvinfos Mentornetværk og for alle de andre vigtige projekter, som vi desværre ikke har midler til at støtte.«

Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo (V), bakker op om satspuljeaftalen: »Det er ikke alt, jeg er lige tilfreds med, men jeg står bag det samlede forlig. Jeg har jo selv stemt for det, så det ville være dobbeltmoralsk at gå ud og kritisere det,« siger Vesselbo, som ikke ønsker at kommentere enkelte initiativer.

Mentornetværket var ikke blandt integrationsordfører Martin Henriksens (DF) mærkesager: »Det er ingen hemmelighed, at vi har prioriteret andre ting. Vi har for eksempel lagt vægt på at støtte mere sociale initiativer – såsom en bedre indsats over for børn, der svigtes i hjemmet,« siger han.

Samlet set fordeler satspuljeaftalen knap 130 millioner kroner over 22 private organisationer og NGOer – herunder Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors.

På trods af dystre udsigter for Mentornetværket er Kvinfo-direktør Elisabeth Møller Jensen optimistisk: »Hvis der ikke kommer nye penge, er vi nødt til at lukke, ja. Men jeg tror simpelthen ikke på, at det sker. Nu skal vi ud at søge nye midler. Det er fuld fart frem herfra.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip