Integrationspris til Skovparkens Fritids- og Idrætsforening

Det blev SFI, Skovparkens Fritids- og Idrætsforening, der løb med Kolding Kommunes Integrationspris, da den blev uddelt af borgmester Jørn Pedersen torsdag.

- I SFI bærer I jeres del af ansvaret for et bedre Danmark. I føler jer som en del af det danske samfund. Det betyder, at I respekterer de normer og værdier, der er i landet, uden at I nødvendigvis går på kompromis med jeres ideologi eller identitet, sagde Jørn Pedersen i forbindelse med overrækkelsen.

- Ved at motivere unge og sikre, at de kender til mulighederne, ønsker I at påvirke, så flere tager en uddannelse. Og I gør en indsats for at gå forrest, så det er unge der hjælper unge. Det formål er prisværdigt, og en integrationspris værdigt, sagde Jørn Pedersen.

Der var også rosende ord fra formand for integrationsrådet, Marwan Zobi:

- De etniske foreninger i Kolding gør en stor indsats på integrationsområdet, og de kæmper en stor kamp for deres medlemmer til at de unge kan få en uddannelse og til at de ældre kan komme ud på arbejdsmarkedet og dermed blive et aktiv for samfundet.

Præmien plejer at være et kunstværk, men i erkendelse af, at alting behøver ikke at være som de plejer at være, og efter at have lyttet lidt til ønskerne fra de unge i SFI, hjælper kommunen foreningen på vej mod indkøbet af en Playstation i stedet, med et gavekort til City Kolding.

SFI var indstillet til prisen af byrådsmedlem Lis Ravn Ebbesen, med følgende ordlyd:

- Jeg tror ikke at integrationen lykkes, hvis ikke de, som det handler om, selv tager initiativ. Det er flot, at en gruppe unge efter god dansk tradition tager foreningsarbejdet på sig. Og at det sker på tværs af de etniske grupper.

Det er femte gang, at integrationsprisen bliver uddelt.

Dagens Gossip