Integrationsrådet vil have Kolding af ghetto-listen

Integrationsrådet i Kolding er godt trætte af, at både Munkebo og Skovparken er på den såkaldte ”ghetto-liste” over problematiske boligområder i Danmark. Derfor er der sendt et brev til Minister for By Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at rådet finder betegnelsen ghetto for stigmatiserende, eller i bedste fald, helt meningsløs. Listerne medvirker til at stemple boligområderne til problematiske områder at bo og færdes i, og dermed stempler man også de mennesker som bor i området, siger formand for integrationsrådet, Marwan Zobi (S).

Han mener, at det har fatale konsekvenser for Munkebo og Skovparken, at de står på ghetto-listen.

Blandt andet ønsker nye og ressourcestærke beboere ikke at flytte til boligområderne, hvilket fører til yderligere pres på økonomien i boligforeningerne.

Marwan Zobi forklarer, at stemplet ghetto er lig med, at det ikke er et godt sted at bo.

- Det er ofte langt fra den virkelighed, som beboerne oplever. På den baggrund vil vi foreslå Minister for By Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at man lader det være op til beboerne, og beboerdemokratiet, at vælge deres helt egen betegnelse for deres område. Noget som vil kunne medvirke til at såvel beboerne og omverdenen får en mere nuanceret blik på boligområderne, slutter Marwan Zobi.

Dagens Gossip