Integrationsydelsen skærper kampen om billige boliger

Skrevet af admin

15/03/2016

Mest læste i dag

Det bliver snart meget sværere at anskaffe sig en billig bolig, der kan betales med en lav offentlig ydelse.

Folketinget andenbehandler tirsdag et lovforslag, som indebærer, at flygtninge, der har været i Danmark i mindre end syv år, i stedet for kontanthjælp får den markant lavere integrationsydelse fra 1. juli i år, hvilket ifølge et notat fra regeringen drejer sig om 21.000 personer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Boligselskabernes Landsforening, BL, kan mindst halvdelen af de 21.000 personer fremover få svært ved at fastholde deres nuværende bolig, fordi huslejen vil være for høj.

- Jagten på den billige bolig bliver enorm. Den yderste konsekvens for disse mennesker, der bor i en lejlighed, de ikke længere kan betale, er, at de risikerer at blive sat på gaden, siger Palle Adamsen, formand i BL, til Jyllands-Posten.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) anerkender, at kommunerne står med en udfordring med at skaffe billige boliger:

- Men begrundelsen for at indføre den lave integrationsydelse er, at folk skal ud på arbejdsmarkedet og ikke forsørges af det offentlige, siger hun til Jyllands-Posten.

Forslaget, der behandles i Folketinget tirsdag, ventes at blive vedtaget med opbakning fra blå blok. Det indebærer, at også kontanthjælpsmodtagere, der har været i Danmark i mindre end syv af de seneste otte år, sættes ned på integrationsydelse.

Et par, der har børn og er på kontanthjælp, får i dag tilsammen 28.832 kroner om måneden, mens det på integrationsydelse ifølge Jyllands-Posten vil få 16.638 kroner om måneden med mulighed for et tillæg på 1500 kroner for en bestået prøve i dansk 2.

/ritzau/