Intelligent gulvsystem skaber tryghed for beboere på Fremtidens Plejehjem

Beboerne i Fremtidens Plejehjem på havnefronten i Nørresundby kan se frem til tryghed og sikkerhed. Det sker i form af topmoderne hjælpemidler, der også frigiver ressourcer til pleje og omsorg.

Lindpro har installeret et intelligent gulvsystem i det 8.000 kvadratmeter store plejehjem. Trygfølsomme sensorer i beboernes gulv advarer plejepersonalet, hvis de falder eller står ud af sengen om natten og kan have behov for hjælp.

ELSI Gulv Sensorsystem sørger for at lyset tænder, når beboeren stiger ud af sengen. Gulvsystemet registrerer og skelner mellem bevægelser og handlinger via sensorer i en laminatfolie, som placeres under konventionelle gulvbelægninger.

Ud over gulvsystemet rummer Fremtidens Plejehjem tekniske faciliteter som toiletter med vask- og tørrefunktion og en lang række tilbud i form af fitnesscenter, wellness og en restaurant med adgang for pårørende og forbipasserende i havneområdet.

- Der er ingen tvivl om, at gulvsystemet har stor betydning for Fremtidens Plejehjem. Vores plejepersonale får besked, når en beboer stiger ud af sengen. De kan straks hjælpe dem, der har behov for hjælp – uden at forstyrre, de beboere, der kan og vil klare sig selv, fortæller Lars Nøhr, udviklingschef Fremtidens Plejehjem og fortsætter:

- I et stort hus betyder det, at vi kan effektivisere vores arbejdsgange og bruge ressourcerne på at yde omsorg og pleje. Systemet øger sikkerheden, fordi vores aften- og nattevagt kan se, hvis beboere forlader deres bolig. Hvis en beboer falder, får personalet ligeledes besked, og det skaber alt sammen tryghed for beboerne og deres pårørende.

Stor interesse fra udlandet

Fremtidens Plejehjem har fået meget opmærksomhed fra medier og myndigheder i ind- og udland. Aalborg Care Consortium, som står bag Fremtidens Plejehjem skal være med til at bygge 900 seniorboliger i Kina.

- Vi har mærket stor interesse for vores gulvsystem, og jeg er senest blevet kontaktet af Aalborg Universitet, der gør sig tanker om at inddrage intelligent velfærdsteknologi i deres uddannelsesforløb. Vi skal til at installere gulvsystemet i 66 ældreboliger i Lundbyecentret i Aalborg, og her bliver systemet fuldt integreret med Lindpros FlexCall kaldesystem. Lindpro fokuserer på at kunne levere intelligente og proaktive løsninger, der skaber tryghed, sikkerhed og optimal udnyttelse af plejeressourcer, fortæller Leonard Flint, Account Manager hos Lindpro.

Dagens Gossip