Intern kritik af Corydons konkurrencestat

»Jeg er glad for, at finansministeren har rejst diskussionen om, hvordan vi skal udvikle vores velfærdssamfund, det trænger vi til. Men jeg kan ikke lide ordet konkurrencestat, det minder mig for meget om Venstre-terminologi,« siger Carsten Hansen til Fyens.dk.

Han understreger overfor Fyens.dk, at man ved brugen af ord som konkurrencestat »signalerer og legitimerer idéer«, som ministeren ikke synes passer med Socialdemokraterne. Udmeldingen kommer midt i en tid, hvor regeringspartiet står historisk svagt.

»Vi får fremgang, når folk kan se, at vi er socialdemokrater. Vi mister, når løftebrudsdiskussionen kommer op igen, f.eks. med øremærket barsel. Jeg tror ikke, at vores vælgere vil have øremærket barsel, men det satte gang i den diskussion. Til gengæld gik vi lidt frem, da vi lavede dagpengereform og togfond. Det maner da til eftertanke hos mig. Man kan ikke både være blå og socialdemokrat,« siger Hansen til Fyens.dk.

Begrebet konkurrencestat er i Danmark introduceret af politolog og professor Ove Kaj Pedersen og dækker blandt andet over, at stater konkurrerer indbyrdes om at skabe mest mulig vækst.

Dagens Gossip