Internet-mobning kan også drive danske unge til selvmord

 

Ved at hoppe ud foran et tog, begik en svensk pige i fredags selvmord. Politiet tror på, at det er fordi hun i en længere periode er blevet udsat for grov mobning på internettet. Selvmordet er bare et af flere af den seneste tids udenlandske selvmord på grund af mobning.

Flere danske organisationer er alarmerede over den udenlandske udvikling. Særligt hos den  danske organisation og hotline Livslinien, der beskæftiger sig med selvmordstruede,  ser man stigningen af internet-mobning blandt de unge, som ringer ind.

-Når man er 14-16 år, kan det føles helt uoverskueligt, når man oplever at blive mobbet. For dem er det så ydmygende og pinligt, at de slet ikke kan se, hvordan deres liv nogensinde vil forandre sig, siger formand for Livslinien Morten Thomsen til Metro-xpress.dk.

Det drejer sig ofte om unge, der er tæt på at blive vippet ud over kanten, fortæller han.

Hos Redbarnet er man også bekymrede for den hårde udvikling blandt de unge på internettet.

-Nettet har sin egen form for accelerationsproces. Vi har snakket med børn, der fortæller, at hvis bare man er blevet mobbet hardcore på Facebook et par uger, så kan det svare til et halvt år i den virkelige verden, siger Jon K. Lange, der er projektleder for børns onlineliv.

Han påpeger dog, man danske børn og unge, har haft stor succes med, at gribe ind overfor mobning i den virkelige verden.

Dagens Gossip