Internt opgør i S om børnecheck

Spørgsmålet om børnecheck til EU-borgere i Danmark skaber intern ballade hos Socialdemokraterne.

Flere folketingsmedlemmer udfordrer nu partilinjen og ønsker et stop for, at eksempelvis østarbejdere skal have ret til en børnecheck fra første dag, de arbejder i Danmark, skriver dr.dk.

Blandt dem er S-folketingsmedlem Bjarne Laustsen:

- Jeg synes, der skal være et optjeningsprincip af en eller anden art. For man kan ikke forklare, at børn, der vedbliver at være i Polen, skal have en dansk børnecheck. For vi har relativt højere udgifter til børn i Danmark, siger Bjarne Laustsen til dr.dk.

Han ønsker - i lighed med blandt andet Venstre - at regeringen laver et optjeningsprincip, så EU-borgere ikke bare kan sende børnechecken ud af Danmark fra dag 1.

- Det kendes også fra dagpenge. Derfor synes jeg også, i forhold til børnepenge, at der bør være et optjeningsprincip, siger Bjarne Laustsen til dr.dk.

Også Lennarts Damsbo udfordrer regeringens linje:

- Det er ikke i orden, at man kan sende børnechecken ud af landet. Regeringen må arbejde på at få lavet reglerne om i EU, siger landdistriktsordfører Lennart Damsbo til dr.dk.

Socialdemokraternes spidskandidat til europaparlamentsvalget i maj, Jeppe Kofod, har for få dage siden været ude med en lignende melding.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslog ellers tirsdag i Folketingets spørgetime, at regeringen ikke har noget valg.

Reglerne er nemlig nedfældet i en EU-forordning, og forordningen gælder, uanset om den er omsat til lovgivning i Folketinget:

- Det vil simpelthen ikke være korrekt, hvis vi ikke gav borgerne de rettigheder, som vi ved, de har krav på. Når der er en forordning, der regulerer et område, så skal vi følge den, sagde Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip