Interpol: Alle lufthavne bør stramme op efter malaysisk tragedie

Skrevet af admin

09/03/2014

Dagens topnyheder

Myndighederne i Kuala Lumpurs lufthavn kontrollerede ikke to stjålne pas, der fredag blev benyttet af passagerer til at stige om bord på et malaysisk fly, der forsvandt samme aften med 239 personer om bord og ikke er set siden.

Det beklager Interpols generalsekretær, Robert K. Noble, som håber, at alle lande vil tage ved lære af sagen om flyet fra Malaysia Airlines.

- For de uskyldige passagerer, som gennemgår omfattende sikkerhedsprocedurer før ombordstigning for at nå sikkert frem, håber jeg virkelig, at regeringer og flyselskaber verden over vil lære af denne tragedie om det forsvundne fly MH370 og begynde at kontrollere alle passagerers pas, siger Noble.

De to passagerer rejste på pas, som var stjålet fra en italiensk og en østrigsk statsborger.

Den passager, der rejste på italiensk pas, havde København som sin slutdestination, mens personen, der benyttede sig af et østrigsk pas, var på vej til Frankfurt, skriver CNN.

Interpol bekræfter i en pressemeddelelse, at der ikke er foretaget søgninger efter de to pas, som begge er registreret i politisamarbejdets elektroniske base, fra de er skrevet ind i basen til flyrejsen, hvor flyet forsvandt.

Identiteten på de to passagerer er fortsat ukendt, men efterforskerne er ifølge avisen The Wall Street Journal nu ved at at undersøge videooptagelser af personernes færden i lufthavnen.

- Det er for tidligt at spekulere i forbindelser mellem de stjålne pas og det forsvundne fly, siger Noble.

Sidste år kunne passagerer i mere end en milliard tilfælde gå om bord på et fly, uden at myndighederne havde kontrolleret deres pas i Interpols base, oplyser Interpol.

/ritzau/