Interpol vil have fingrene i »Den Hvide Enke«

Det sker på foranledning af et ønske fra Kenya, oplyser AFP.

Den 29-årige Samantha Lewthwaite »er efterlyst af Kenya for anklager om at være i besiddelse af eksplosiver og for at have deltaget i planlægningen af en forbrydelse tilbage i 2011,« står der i en udtalelse fra Interpol.

Senest er »Den Hvide Enke« blevet sat i forbindelse med det nu overståede gidseldrama i et storcenter i Kenyas hovedstad Nairobi. Ifølge Kenyas udenrigsminister deltog en britisk kvinde i terrorangrebet, som den islamistiske terrorbevægelse al-Shabaab har taget ansvaret for.

Samantha Lewthwaite, der er af irsk-britisk oprindelse, kan ifølge flere medier have været hjernen bag angrebet og har måske endda ledet terroristerne under selve aktionen i centeret. Overlevende vidner har sagt til den kenyanske avis Daily Star, at lederen af aktionen havde dækket sit ansigt til, men at vedkommende lignede en kvinde og kun talte engelsk.

»Den Hvide Enke« menes at gemme sig i det østlige Afrika, efter at hun angiveligt var involveret i planer om at bombe flere vestlige hoteller i Mombasa i Kenya.

Hun konverterede som teenager til islam, og hun blev senere gift med Jermaine Lindsay, der var en af mændene bag de dødbringende terrorangreb på Londons undergrundsbane og en bus i den britiske hovedstad i sommeren 2005. Han sprængte sig selv i luften under angrebet, mens Samantha Lewthwaite ventede deres andet fælles barn.

Hun rejste siden til Afrika, hvor hun angiveligt har tilsluttet sig al-Shabaab.

Dagens Gossip