Intet svar til VW-ejere efter fire måneders usikkerhed

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

50.000 danske VW-ejere må væbne sig med tålmodighed. Deres biler er udstyret med snydesoftware, men bilfabrikantens oplæg til en løsning lader vente på sig. Bilfabrikantens oplæg ligger hos de tyske myndigheder og er stadig ikke endeligt godkendt.

Volkswagen har været i modvind, efter at det i september kom frem, at flere biler er udstyret med snydesoftware. Det gør, at bilerne under test udsender mindre af de såkaldte NOx-gasser end ellers.

- Så snart de danske myndigheder godkender den tyske løsning, kan vi gå i gang med at kontakte bilejerne, siger Ulrik Drejsig, administrerende direktør for Volkswagen Danmark.

Ramte VW-ejere får på selskabets hjemmeside at vide, at der kommer mere information i november 2015. Og senest er det meldt ud, at der ligger en løsningsmodel, der er godkendt i Tyskland, og at de første biler vil blive kaldt på værksted allerede i starten af januar.

- Vi anser godkendelsen af løsningen som en formalitet. Vi ved ikke, hvornår den kommer, men vi er klar til at rykke, når den gør, siger Ulrik Drejsig.

Volkswagens løsning er dog stadig ikke engang endeligt godkendt hos de tyske myndigheder.

- Vi har fået fremlagt et generelt løsningsforslag. Men der er ikke kommet nogen endelig godkendelse, og vi kan ikke sige, hvornår den kommer, siger talsmand Stephan Immen fra KBA, den tyske myndighed, der står for godkendelsen.

Først når Tyskland har godkendt et endeligt forslag, kan de danske myndigheder gennemgå det og tage stilling til, om det kan bruges i Danmark.

- Vi har nu modtaget en overordnet godkendelse fra de tyske myndigheder omkring VW's plan. Myndighederne har dog samtidig oplyst, at der forud for tilbagekaldelsen af de enkelte bilmodeller vil blive udsendt en mere detaljeret godkendelse.

- Vi har selvsagt behov for at se denne, før vi kan komme videre med vores arbejde, siger kontorchef Tine Lund Jensen, chef for den tværministerielle task force, der er nedsat for at håndtere dieselskandalen i Danmark.

Bliver Volkswagens løsning godkendt, vil alle Volkswagen-ejere, der har biler med den ulovlige software, skulle forbi et værksted og have en opdatering. Der er tale om cirka 50.000 Volkswagenbiler.

- Det har været et forløb, der har været præget af mange udmeldinger, og det har været meget vanskeligt for forbrugerne at finde ud af, hvad der er op og ned, siger jurist ved Forbrugerrådet Tænk Jakob Steenstrup og fortsætter:

- Men det er positivt, at det ser ud til, at man nu langt om længe er kommet et skridt nærmere en håndgribelig plan for tilbagekaldelserne.

/ritzau/