Investeringsforeninger skovler milliarder

Milliarderne formerede sig i de danske investeringsforeninger sidste år, viser opgørelse fra Finanstilsynet.

Foreningerne havde et overskud på 66,5 milliarder kroner i 2012. Dermed er investorernes formue er steget med 96 milliarder kroner i løbet af 2012, og ved udgange af 2012 sad foreningerne på en samlet formue på 630 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på godt 18 procent i forhold til, hvor mange penge de havde stående ved udgangen af 2011.

Ifølge Finanstilsynet får investorerne dog ikke helt nok for pengene, for investeringsforeningerne tager en lidt for stor bid af kagen i administrationsgebyrer.

Foreningernes samlede administrationsomkostninger udgjorde godt 5,9 milliarder kroner i 2012, svarende til en stigning på 11 procent i forhold til 2011.

- Samlet tyder det på, at de stordriftsfordele, der følger med en voksende formue, ikke er kommet medlemmerne til gavn gennem lavere procentvise omkostninger, skriver Finanstilsynet.

Derfor vil Finanstilsynet sætte fokus på, hvordan investeringsforeningerne kan minimere omkostninger i den kommende tid.

- Finanstilsynet vil i efteråret 2013 gennemføre en tværgående undersøgelse af, hvad der er "best practice" i bestyrelserne i danske investeringsforeninger for at holde omkostningerne lave og maksimere afkastet til investorerne, skriver tilsynet.

/ritzau/

Dagens Gossip