Investorer sælger ud af Novozymes efter regnskab

Investorerne reagerede prompte på et ikke alt for imponerende Novozymes-regnskab, da fondsbørsen åbnede for handel torsdag morgen ved nitiden.

Aktien gik i rødt lige fra start, og efter et kvarters handel lå den til et fald på ni procent sammenlignet med dagen før.

Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard forventede allerede inden børsåbning, at regnskabet ville medføre en negativ reaktion fra markedet.

- Det er et regnskab til den svage side. Specielt bioenergi- og landbrug- og foderdivisionen, der havde negativ organisk salgsvækst i andet kvartal, er meget overraskende for mig.

Han forventer, at Novozymes' salgsudfordringer ikke forsvinder lige med det samme, og det er tilsyneladende det, investorerne reagerer på.

Salget faldt fire procent målt i lokal valuta indenfor bioenergi og tre procent inden for landbrug og foder i andet kvartal.

På samme måde havde vaskemiddel-divisionen svært ved at leve op til forventningerne.

Derfor har Novozymes også nedjusteret forventningerne til den samlede salgsvækst i år, men regner alligevel med at nå det hidtil forventede resultat i kraft af reducerede omkostninger.

Trods det markante kursfald kan aktionærerne i Novozymes glæde sig over, at selskabet indtil nu har leveret pænt på børsen i 2015.

Aktien er trods dagens kursfald steget 28 procent fra nytår.

/ritzau/

Dagens Gossip